Tatler Award Trophy

              AN INTERLOCKING PUZZLE AS TROPHY

The Making Of The Tatler Awards Trophy


The Tatler Award trophy is commissioned by
Hong Kong Tatler to unite, for the first time in their 20 years’ history, their pan Asian communities in an annual award ceremony to honour the achievement of society’s elites.  The pan Asian Tatler family is an A-list connector forHong Kong, Malaysia,Shanghai, Singapore, Taiwan, and the Philippines.  Under their brand and magazine, multifaceted individuals from all over Asia hobnob and share experiences. [+ more]

KAPOK

           SHOP OF CARDS

XRANGE designed a shop of unique Shelf of Cards system- a flexible building system made of recycled materials- that expresses the Kapok spirit and the ever changing mix of its quality goods sourced from all over the world. [+ more]

amba Hotel

              FLOW AS URBAN EFFECT
              Wallpaper’s Best Business Hotel 2012

amba Hotel is a 200 room boutique hotel and with the 24hr book store Eslite and Muji on its lower floors. Inspired by its exciting site Shimenting- a place of vibrant youth energy, dizzying signages and high traffic- The hotel’s design concept interprets the seething chaos of the dynamic site into a 10-story urban effect of flow patterns visible from blocks away. [+ more]

CChong Memorial Hall

            THE EMBEDDED MEMORIAL

The project is a memorial to Mr. CC Hong, founder of National/ Panasonic Taiwan), one of Asia’s most renown home electronics brands.  The memorial hall is the penthouse centerpiece to the National Taiwan University College of Management, with a 200-seat conference facility, faculty lounge and offices.  Launched in tandem with a lecture program, CC Hong Memorial Hall is conceived as a dynamic learning space rather than a static monument, to be used daily by students and faculty. [+ more]

House of Music

            HOUSE AS MUSICAL INSTRUMENT

The “Music Box”, a mini-auditoria space or for music and performance, is designed as the central focus in the house of music for 2 musicians. A vertical sound and light channel linking all the floors, the music box allows the couple’s creative synergy to happen through out the entire house so they can still work together between any of the floors even when they’re engaged in different activities.
[+ more]

Ant Farm House

           AN ULTRA THIN NEW HOUSE BUILT OVER AN OLD STONE HOUSE
           The Phaidon Atlas of 21st Century World Architecture

To preserve an existing indigenous stone house, xrange wraps a new layer of 80- 177cm wide by 7m high living spaces around it to create an “extreme” new house of outrageous proportion. Newly added programs are small narrow vertical spaces that interlock like the spaces within an ant colony: the 1.5mx3m study is accessed through a set of 7m tall doors; the 0.8mx5m bathroom holds a guest shower (1F) in which hangs the master shower and tub (2F). [+ more]

Beetle House

             HARD/ SOFT SHELL PROTECTS A HOUSE THAT IS 80% OUTDOOR

Taiwan’s Pacific coast is a tropical and lush region with severe summer typhoons.Fronting the Pacific Ocean, Beetle house allow the insect-phobic owner to live almost entirely outdoors amidst great ocean views yet protected from typhoon storms and insects. [+ more]

IPEVO office

              CENTRAL PARK AT WORK

The IT (information technology) start-up office is organized around a central park zone that carries multiple roles: entry foyer, waiting area, main promenade, a place for socializing and casual meetings, a discussion lounge, printer work area, and passage to the pantry and service areas. [+ more]

Mosaic Carpet

              PARK FACE DEEP RELIEF FORMED BY ROOM SIZE VARIATIONS

The hotel for young urbanites faces the 250ha future green lung of Taichung city, Taichung Gateway Park. The concept establishes 3 green criteria, natural lighting, cross ventilation, ample overhangs, and an ultra simple plan for construction ease. [+ more]

ABCDEF Super Block

              CHURCH-DEPOT-GAS STATION-HOTEL-RESIDENTIAL-MALL

The complex design brief calls for a masterplan organizational system that can accommodate the conflicting development value of gas station, bus depot, hotel/offices, church and residential programs, while maximizing their individuality and autonomy for optimum market value. [+ more]

Park of Confluences

              AN URBAN PARK OF PATHS AND CONNECTIONS

Built on the new High Speed Rail Terminus, Park of Confluences is a place of convergence: new and old, fast and slow, public and private, density and sparseness. [+ more]

IPEVO Cardboard Booth

              THE 100% RECYCLABLE PAVILION

For the 2007 Taipei IT Month Expo, XRANGE created a unique 72㎡ corrugated cardboard booth for IPEVO that can be completely recycled after the 9-day expo. [+ more]

Park City

              MIXED USE DEVELOPMENT EMBEDDED WITH A CENTRAL PARK

The masterplan creates an 18Ha park in the heart of the old industrial municipality of NanKang, an area under rapid urban transformation as the terminus of Taiwan’s High Speed Rail system. [+ more]

Nanao Resort

              ECO RESORT INSPIRED BY THE BIRTHING ROCK LEGEND

To minimize environmental impact, development density is carved around a man-made lake to create a strong landscape focus and centralized program organization. Like an “inverted” island, the masterplan becomes a figural environmental etching, a distinctive aborigine tattoo on the vast lush land in homage to the native Atayal culture. [+ more]


  • unalienable